Socialt engagemang
Vår verksamhet går ut på att kunna tillhandahålla ett tryggt, säkert och trivsamt boende för våra hyresgäster. Men vi har också valt att engagera oss för dem som inte har något hem och samarbetar därför med Göteborgs Räddningsmission, Fastighetskontoret, Reningsborg m.fl.
Provboenden & samverkan
För att vara med och skapa ett varmare Göteborg samarbetar vi med ett flertal olika ideella hjälporganisationer och även med Göteborgs stad via samarbetsavtal med Fastighetskontoret.
Samverkan för trivsel
Vi var 2019 med och startade upp en samverkansförening för platsutveckling inom Stigberget i Majorna. Syftet med samverkan mellan fastighetsägare, boende och kommunen i det begransade området är att öka trivsel och trygghet för alla som vistas där. Följ gärna föreningen på sociala medier.
Det är en BID inspirerad verksamhet som heter
(b) id stigberget
(b) = Everybodys business
id stigberget = Identitet Stigberget
Alexandersons har ordförandeskapet 2022
Reningsborg
med verksamhet både lokalt och globalt är en ideell förening som vilar på kristna värderingar och värnar om alla människors lika värde. Det övergripande målet är att hjälpa människor till bättre livsvillkor, både i Sverige och i andra länder.
Viktig verksamhet:
- Två secondhandbutiker som är verksamhetens motor
- Socialt boende
- Arbetsträning
- Att skapa förutsättningar för ”hjälp till självhjälp” och att stödja sociala projekt.
Göteborgs Räddningsmission
en ideell förening med uppdrag att uppmärksamma och motverka förhållanden i samhället som leder till utsatthet och utanförskap. Verksamheten drivs helt utan vinstsyfte.
Organisationen är beroende av gåvor från både privatpersoner och företag till stöd för arbetet bland utsatta och hemlösa i Göteborg. Arbetet sker på flera plan, dels med akuta insatser, dels med långvariga relationer som syftar till bestående förändring.
Uppsökande arbete. Det uppsökande arbetet har en särskilt grundläggande funktion för gruppen som sover mer ute än inne. Dessa personer lever ofta i en tröstlös rundgång av socialt utanförskap, hemlöshet, droger, psykisk och fysisk ohälsa, våld och ibland kriminalitet.
Brobyggare. En viktig del i fältarbetet är att vara en länk och brobyggare mellan den utsatta personen och socialtjänsten, sjukvården, psykiatrin, myndigheter, behandlingsenheter m fl. Verksamheten utgörs inte bara av sporadiska kontakter och akuta insatser på stan, utan också om långvariga relationer och förändringsprocesser.